Gerçek Ekmek - EMİNE ŞAHİN
Ve ekmekle ilgili tüm gerçekler...
Ekmek… Türk insanının en çok tükettiği ve üzerinde en çok tartışılan
gıda. Tartışma, “Ekmek sağlıklı mı, sağlıksız mı?” sorusuyla başlıyor.
“Buğdayı doğal mı hibrit mi, unu rafine
mi taş değirmen mi, ekşi mayalı mı yoksa katkı maddeleriyle şişirilmiş
mi?” sorularıyla devam ediyor. Fırından yeni çıkmış bu kitapsa “İşte en
sağlıklı gerçek ekmekler böyle yapılır” diyerek tartışmaya son veriyor!
Emine Şahin, yıllarca ekmek hammaddeleri ve üretimi üzerine
araştırmalar yaptı. Gerçek ekmeğin peşine düşerek İtalya’dan Kanada’ya,
Letonya’dan Finlandiya’ya, Yemen’den Suudi Arabistan’a diyar diyar ekmek
fırınlarını gezdi. Bilgiler, reçeteler topladı. Öğrendiklerini ve
gördüklerini sizinle paylaşıyor.
Bu kitapla birlikte ekmeğe
bakışınız değişecek. Gerçek ekmeğin ne olduğunu, nasıl yapıldığını,
sağlıklı bir diyette ne anlam ifade ettiğini, ‘mış gibi ekmek’lerden
hangi noktalarda ayrıldığını öğreneceksiniz. Ekmek dostu şehirlerdeki
ustalar tecrübelerini ve özel sırlarını sizinle paylaşacak. En önemlisi,
evde hiç zorlanmadan uygulayabileceğiniz, birbirinden lezzetli ekmek
tariflerine sahip olacaksınız.
“Gerçek ne güzelmiş” diyeceksiniz…
Hayykitap
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder